Om te overleven moet FC Twente snel geld zien van oud-voorzitter Joop Munsterman en zijn toenmalige staf
NOS Voetbal

FC Twente staat voor cruciale dagen

  • Bert Schabbink

    redacteur voetbal NOS Sport

  • Bert Schabbink

    redacteur voetbal NOS Sport

De ontwikkelingen bij FC Twente volgen zich in rap tempo op. Het doemscenario dat KNVB-directeur Bert van Oostveen enkele weken geleden schetste - het intrekken van de licentie met als gevolg het verdwijnen van betaald voetbal uit Enschede - komt steeds dichterbij.

Met een (opnieuw) dreigende puntenaftrek hebben de beleidsmakers in Enschede al rekening gehouden. Want dat de jaarrekening weer niet kloppend bleek, is geen verrassing nadat het gerommel met de Tadic-transfer naar buiten is gekomen.

Akkoord

De zoveelste straf van de KNVB-licentiecommissie, dat overleeft Twente wel. Maar als er niet heel snel een financieel akkoord komt met de ex-bestuurders - onder wie Joop Munsterman en Aldo van der Laan - dan gaat het licht definitief uit in de Grolsch Veste.

FC Twente heeft inmiddels alle middelen uit de kast gehaald om daar beweging in te krijgen. De zaak is extra op scherp gezet nadat FC Twente heeft aangegeven de voormalige bestuurders aansprakelijk te willen stellen voor alle geleden schade. Een teken dat de onderhandelingen muurvast zitten. De communicatie verloopt alleen via advocaten. De inzet is tientallen miljoenen euro's. Over elke komma wordt daarom gewikt en gewogen.

Publieke druk

En tijd is juist iets dat Twente niet heeft, want 1 mei is de deadline die de KNVB heeft gesteld. Ook de gemeente wil binnen zes weken weten of het garant kan staan voor 32 miljoen euro. De publieke druk op Munsterman en co wordt tot het maximale niveau opgevoerd.

Twente laat geen middel onbenut om duidelijk te maken dat de heren snel over de brug moeten komen. De club stelt onomwonden dat het voortbestaan afhangt van de bereidwilligheid van de voormalige voorzitters en ex-commissarissen Hein Trebbe, Hennie ten Hag en Joop de Winter.

De vraag is of de vijf zich in de hoek laten drukken. Intussen leeft alles wat Twente een warm hart toedraagt tussen hoop en vrees. Zelfs de huidige kapitein, interim-directeur Onno Jacobs, begint op alarmknoppen te drukken. "De situatie is zeer acuut. We moeten de komende dagen een akkoord bereiken om zo het voortbestaan van FC Twente veilig te stellen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl