ANP

De Nationale Politie kost nog eens 250 tot 300 miljoen euro extra. Dat staat in een vertrouwelijk rapport van accountantsbureau PWC aan minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie, bevestigen bronnen in Den Haag na een bericht van RTL Nieuws.

Vorig jaar werd bekend dat het omvormen van de 26 politieregio's tot één Nationale Politie zeker 230 miljoen extra zou kosten. Nu is er dus weer extra geld nodig. Volgens de bronnen is het geld bedoeld om ervoor te zorgen dat de politie "op sterkte komt, zodat ze voldoet aan de eisen".

Krakend korps

De nieuwe baas van de Nationale Politie, Erik Akerboom, zei bij zijn aantreden vorige maand dat hij een korps ziet dat kraakt. "Dat baart mij zorgen", zei hij. 

Akerboom zei dat hij niet uitsluit dat hij bij de minister moet aankloppen voor extra geld. "Ik vraag mij af of de politie zonder extra geld kan blijven doen wat ze nu doet."

Later schreef Akerboom op Twitter dat extra bezuinigingen leiden tot minder politiewerk. De 230 miljoen die de politie al moet bezuinigen is volgens hem nog mogelijk, maar een extra bezuiniging blijft volgens de korpschef niet zonder gevolgen.

STER reclame