Richèl Hogenkamp deelt op social media haar ingepakte linkerpols
NOS Sport

Blessure dwingt Hogenkamp tot rust, Fed Cup niet in gevaar

Richèl Hogenkamp komt de komende weken niet in actie door een blessure aan de linkerpols. Volgens de Gelderse tennisster komt haar deelname aan de halve finale van de Fed Cup tussen Nederland en Frankrijk (16-17 april) vooralsnog niet in gevaar.

Hogenkamp kreeg een aantal weken geleden bij een toernooi in Mexico last van het gewricht. "Terug in Nederland kreeg ik de keuze om het met rust te laten genezen of een injectie te nemen", legt ze uit. "Volgens de dokter herstel ik sneller met een injectie en heeft de ingreep geen consequenties voor de lange termijn. Ik hervat volgende week voorzichtig de training."

De naderende Fed Cup-ontmoeting speelt een belangrijke rol in het besluit van Hogenkamp om voor een injectie te kiezen. "Iedereen kijkt ernaar uit. Ik speel ook geen voorbereidingstoernooi voor de Fed Cup om eventuele risico's te vermijden."

De 23-jarige Hogenkamp speelde in februari een belangrijke rol in het gewonnen Fed Cup-duel van Nederland met Rusland. Ze zette Oranje toen op 2-0 door Svetlana Koeznetsova te verslaan na een marathonpartij van vier uur.

Hogenkamp zorgt voor stuntzege op Koeznetsova

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl