Standbeeld Willem van Oranje besmeurd Omroep Brabant

Vandalen hebben in Waalwijk het standbeeld van Willem van Oranje met rode verf besmeurd. Omroep Brabant schrijft dat de onbekende groepering Kantocigno heeft laten weten verantwoordelijk te zijn voor de actie.

Kantocigno zegt naar de onafhankelijkheid van Brabant te streven. Naar eigen zeggen zijn ze een campagne begonnen tegen symbolen die in een onafhankelijk Brabant geen plaats hebben. Willem van Oranje is daar blijkbaar een van.

In het persbericht schrijven de actievoerders dat "er bloed kleeft aan de handen van Willem van Oranje" en hij "een van de beulen is van de plunderingen en bloedbaden die op Brabants grondgebied plaatsvonden".

Geen aandacht

Het standbeeld van Willem van Oranje staat op het terrein van het Willem van Oranje College in Waalwijk. De voorzitter van het college van bestuur haalt zijn schouders op over de actie. "Aan dit soort belachelijke zaken moeten we zo min mogelijk aandacht besteden."

"We maken het beeld schoon en gaan over tot de orde van de dag. Er zijn belangrijkere zaken in Nederland om ons druk over te maken."

STER reclame