Dion Malone (m) is de gevierde man

ADO Den Haag klopt NEC in matig duel

ADO Den Haag heeft op eigen veld in een matige wedstrijd met 1-0 gewonnen van het eveneens in de middenmoot bivakkerende NEC. Pas in de slotminuut viel de beslissing in het duel dat in een bloedeloze 0-0 leek te gaan eindigen.

Het begin was veelbelovend met twee aardige aanvallen van NEC. Na goed werk van Navarone Foor en Jay-Roy Grot schoot Anthony Limbombe naast. En Joey Sleegers zag na een mooie actie zijn schot gestopt worden door ADO-doelman Martin Hansen.

Marcel Appiah (l) in duel met Timothy Derijck
    ADO Den Haag-supporters blijven Wang op de korrel nemen

Het vervolg van de eerste helft bood weinig spektakel. NEC trok zich terug en gunde ADO het meeste balbezit, maar de Hagenaars hanteerden een te laag tempo om de Nijmegenaren voor grote problemen te stellen.

In de tweede helft liet NEC zich aanvallend wat meer gelden. Na een goede actie van Sleegers stelde Limbombe met een fraai schot van afstand doelman Martin Hansen op de proef.

ADO was niet meer bij machte om het initiatief weer naar zich toe te trekken en kon alleen nog maar een enkel speldenprikje uitdelen. De 0-0 leek een voldongen feit, maar in de slotminuut kon het Haagse publiek toch nog juichen. Invaller Dion Malone kreeg de bal bij de tweede paal zomaar voor zijn voeten en scoorde.