ANP

Voetbalclub VV Berkum zegt "passende maatregelen" te nemen tegen fans die zich gisteravond hebben misdragen tegen de arbitrage. Er zou tijdens de Zwolse stadsderby tegen Be Quick '28 "minder minder" zijn geroepen tegen een grensrechter van allochtone afkomst. De wedstrijd werd na ruim een uur spelen gestaakt. 

Berkum-voorzitter Jan Teun Fuller benadrukt in de Stentor dat pas maatregelen kunnen worden genomen, als duidelijk is wat er precies is geroepen. Op het wedstrijdformulier staat dat er in de tweede helft "ongepaste opmerkingen" zijn gemaakt.  

De club heeft wel direct afstand genomen van de gedragingen van de fans. Ook heeft het bestuur zijn excuses aangeboden aan de scheidsrechter en de grensrechters. De keuze om de wedstrijd te staken wordt door het Berkum-bestuur "volledig gerespecteerd".

'Aangedaan'

Directe aanleiding voor de misdragingen van de Berkum-fans lijkt een afgekeurd doelpunt. De doelman van Be Quick '28 haalde de bal volgens Berkum achter de doellijn weg, maar op advies van de grensrechter werd er geen doelpunt toegekend. Daarna riepen supporters kwetsende opmerkingen tegen de grensrechter, waarop de scheidsrechter het duel in de 66e minuut stillegde. Een korte afkoelingsperiode hielp niet, waarna de wedstrijd definitief werd gestaakt. 

Voorzitter Fuller zegt na het afblazen van de wedstrijd te hebben gesproken met de grensrechter. Die was "zichtbaar aangedaan". De club zegt het rapport van de KNVB af te wachten.

STER reclame