In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Politie lost schoten bij arrestaties in Rotterdam en Dordrecht

Politieagenten hebben schoten gelost bij aanhoudingen in Rotterdam en Dordrecht. Een van de verdachten stond bekend als vuurwapengevaarlijk, meldt RTV Rijnmond.

In Rotterdam-Crooswijk loste een agent vanmiddag een waarschuwingsschot om een 15-jarige jongen aan te houden. Hij was ontsnapt uit een gesloten jeugdinrichting. Toen agenten een huis wilden doorzoeken, ontsnapte de jongen via een open raam. Na het schot staakte hij zijn vluchtpoging. Volgens de politie is de jongen eerder betrokken geweest bij een gewapende overval.

In Dordrecht gebruikte de politie het dienstwapen bij de arrestatie van iemand die als vuurwapengevaarlijk te boek staat. De man sloeg gisteravond op de vlucht toen agenten hem herkenden in een auto. Agenten vuurden waarschuwingsschoten. De kogels raakten de auto van de verdachte die onderweg nog een andere wagen aanreed.

De auto van de verdachte werd later leeg ergens anders in Dordrecht teruggevonden. De man had zich verstopt in de bosjes. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl