NOS Voetbal

Enorme beloning voor 'redelijk complete verdediger' Letschert

Letschert: een eer en hoop veel te leren

Een week geleden leek Timo Letschert door een armblessure een streep te moeten zetten door een mogelijk eerste avontuur bij Oranje, ook al zat hij - voor het eerst - bij de voorlopige selectie van bondscoach Danny Blind. Maar inmiddels ziet het er allemaal een stuk zonniger uit voor de Utrecht-verdediger: hij kan gewoon voetballen en is ook nog uitgenodigd voor de komende oefeninterlands.

Tegen Excelsior, een duel dat FC Utrecht vrijdagavond met 2-1 won, had hij in ieder geval nergens last van. En dan nog... "Al had ik mijn been gebroken, dan was ik nog komen opdagen bij Oranje."

Timo Letschert

Onwerkelijk moment

Hij was natuurlijk wel opgestaan in het besef dat Blind zijn keurkorps vrijdag bekend zou maken, maar zijn gedachten waren eigenlijk niet eens meer bij het Nederlands elftal toen hij met zijn zoon aan het spelen was en hij ineens een berichtje kreeg van een vriend: 'Gefeliciteerd, je zit erbij.'

"Dat was even een onwerkelijk moment", geeft hij grif toe. "Ik besefte het ook niet helemaal, meteen. Maar nu is het wel tot mij doorgedrongen. Het is een geweldige eer."

De bondscoach had tijdens zijn persconferentie van vrijdagmiddag Letschert "een redelijk complete verdediger" genoemd. "Hij heeft de meeste facetten van het verdedigen in zich, hij heeft ook voetbalvermogen en staat fysiek zijn mannetje."

Beloning

Er zijn inderdaad nog veel dingen die beter kunnen, erkent de 22-jarige voetballer. "Alles eigenlijk. Aan de bal, zonder bal, positioneel. Ik weet wel dat ik aan een sterk seizoen bezig ben. De uitnodiging voor het Nederlands elftal is een enorme beloning. Ik hoop dat ik heel veel ga leren daar en dat ik mijzelf ook kan laten zien."

"Ik heb ook de andere kant van de medialle meegemaakt. Ik ben ook wel verguisd, ik werd een lastige jongen genoemd. En ik héb ook fouten gemaakt. Maar ik heb het gewoon weer opgepakt. Ik leef voor de sport, ik doe er alles aan. Daarom is het een heerlijk gevoel dat dat nu beloond wordt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl