NOS SportAangepast

Martina uitgeschakeld op 60 meter, Paulina redt het wel

Martina uitgeschakeld op 60 meter, Paulina redt het wel

Churandy Martina is tijdens de WK indoor in de series van de 60 meter op duizendsten van een seconde uitgeschakeld. De sprinter eindigde met 6,67 seconden als vierde in zijn serie en moest wachten of hij tot de beste drie verliezers behoorde. In de laatste serie dook Antoine Adams met 6,65 seconden onder zijn tijd.

Martina had net als Kemar Hyman en Mobolade Ajomale 6,67 achter zijn naam staan. De Nederlander was de klos. Hij was de traagste van de drie. "Mijn start was slecht. Ik kwam nog wel goed terug", keek Martina terug op zijn race. "Op de 60 meter speelt de start een belangrijkere rol dan op de 100 of 200 meter. Ik ben blij dat ik hier heb gelopen. Outdoor is heel belangrijk dit seizoen. Dit paste goed in de training."

Paulina knap verder

Hensley Paulina plaatste zich wel voor de halve finales. De Nederlandse sprinter eindigde in Portland in zijn serie knap derde in 6,73 seconden en kwalificeerde zich daarmee rechtstreeks voor de volgende ronde. De Jamaicaan Asafa Powell was in een toptijd van 6,44 de snelste van het hele veld.

Paulina was op zijn 60 meter niet geweldig weg, maar kon nog wel zo versnellen dat hij de derde plek bemachtigde. "De eerste drie passen waren echt traag. Daar moet ik in de halve finale echt op letten. Ik heb in elk geval mijn doel bereikt", zei hij over de halve finales.

  • Martina: was niet goed uit de blokken
  • Paulina: moet nu gaan letten op start

Voor Liemarvin Bonevacia zitten de wereldkampioenschappen indoor er na een race op de 400 meter op. De Nederlands recordhouder eindigde in Portland in zijn serie als derde.

De nummers een en twee van elke serie plaatsen zich voor de halve finales. Ook de twee snelste verliezers van de vijf series mogen verder. De tijd van Bonevacia (47,48 seconden) was onvoldoende om via die vluchtroute naar de halve finales te mogen. De Nederlander passeerde als vierde de streep, maar door de diskwalificatie van Michael Mathieu (Bahamas) schoof hij een plaats op.

Gehinderd

Bonevacia zat stuk na de race. Hij werd gehinderd. "Ik kreeg twee keer een duw. Hier kan ik niets aan doen", stamelde hij na zijn uitschakeling. "De tijd is slecht. Op naar het outdoorseizoen. Dat is mijn sterke punt."

  • WK indoor snel voorbij voor Bonevacia
  • Bonevacia: kan hier niks aan doen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl