John Degenkolb sprint naar de zege tijdens Milaan-Sanremo 2015
NOS Wielrennen

Milaan-Sanremo zaterdag live bij NOS

Het wielerseizoen is reeds in volle gang, maar zaterdag staat het eerste monument op het programma: Milaan-Sanremo, oftewel La Primavera (de lente). En al de 107de editie.

De klassieker is niet zoals vorig jaar op zondag, maar op zaterdag. De wedstrijd is live te volgen via NPO 1 (vanaf 14.30 uur), via de livestream op NOS.nl en door middel van het liveblog op NOS.nl.

John Degenkolb, de winnaar van vorig jaar, verschijnt dit jaar niet aan de start. De Duitser, die in januari werd aangereden tijdens een trainingsrit, zit weliswaar weer op de fiets, maar hij verwacht zijn rentree pas over zes tot acht weken te maken.

Via Roma

Wie wordt zijn opvolger? De kans is groot dat het op de Via Roma opnieuw uitloopt op een sprint, want de laatste keer dat de beslissing op de Poggio viel, was alweer in 1994.

Het eerste deel van de wedstrijd is grotendeels vlak. Na zo'n 140 kilometer, ongeveer halverwege, moeten de renners de Passo del Turchino op. Dat vormt samen met de Cipressa en de Poggio vlak voor de finish de grootste hindernis, maar zal de renners niet echt pijn doen.

Parkoers Milaan-Sanremo

Deze eeuw viel er nog geen Nederlands succes te vieren in Sanremo. Ruim dertig jaar geleden, in 1985, zorgde Hennie Kuiper voor het laatste succes. Ook Jan Raas (1977) en Arie den Hartog (1965) wonnen.

In totaal verschijnen er veertien Nederlanders aan de start. Namens Lotto-Jumbo doen Moreno Hofland, Maarten Tjallingii, Tom Leezer en Jos van Emden mee. Niki Terpstra laat bij Etixx-QuickStep verstek gaan, net als Tom Dumoulin (Giant-Alpecin).

Jeans klassiekers: Sanremo 1965

14 Nederlanders in Milaan-Sanremo

NaamPloeg
Moreno HoflandLotto-Jumbo
Maarten TjallingiiLotto-Jumbo
Tom LeezerLotto-Jumbo
Jos van EmdenLotto-Jumbo
Dylan van BaarleCannondale
Tom-Jelte SlagterCannondale
Sebastian LangeveldCannondale
Lars BoomAstana
Pim LigthartLotto Soudal
Albert TimmerGiant-Alpecin
Tom StamsnijderGiant-Alpecin
Koen de KortGiant-Alpecin
Roy CurversGiant-Alpecin
Martijn VerschoorNovo Nordisk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl