Een kijkje in de Wildlands Adventure Zoo, die morgen wordt geopend
NOS Nieuws

Minder dieren, meer attracties in nieuw themapark Emmen

Wie aan Emmen denkt, denkt aan het dierenpark. Alleen sloot het Dierenpark Emmen eind vorig jaar na tachtig jaar de deuren. Op nog geen kilometer afstand is nu Wildlands Adventure Zoo gebouwd. Morgen opent koning Willem-Alexander het nieuwe dierenpark. Het publiek is welkom vanaf 25 maart.

Van de ruim driehonderd diersoorten in het oude dierenpark Emmen, zijn er honderd mee verhuisd. Minder dieren dus, maar ze hebben wel meer ruimte. Wildlands wordt een soort pretpark, met een flink aantal attracties.

De Adventure Zoo hoopt dat het concept aanslaat. Het nieuwe dierenpark moet bezoekers uit het hele land gaan trekken. Op die manier moet de investering van 150 miljoen euro worden terugverdiend. Per jaar hoopt Wildlands zo'n 1,3 miljoen bezoekers te gaan trekken. In de hoogtijdagen van Dierenpark Emmen kwamen daar 1,5 miljoen bezoekers, de laatste jaren niet meer.

Wildlands Emmen: avonturenpark met dieren

Een kaartje kost 29,50 euro per persoon. Daarmee is het themapark het duurste dierenpark van Nederland. Volgens directeur Frankwin van Beers is dit inderdaad aan de hoge kant, maar weer niet als je de prijs vergelijkt met die van andere attractieparken, zoals de Efteling en Disneyland.

Burgemeester Cees Bijl zegt dat de komst van het nieuwe dierenpark van belang is voor de krimpregio Emmen. Het park werd grotendeels gebouwd door regionale bedrijven en er zijn 150 banen bijgekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl