Bloemen voor de gesloten shisha-lounge Fayrouz in Amsterdam
NOS Nieuws

Shisha-lounge Amsterdam nog zeker drie maanden dicht

Het waterpijpcafé in Amsterdam waar vorige week een afgehakt hoofd voor de deur lag, blijft nog zeker drie maanden dicht. Dat heeft burgemeester Van der Laan gezegd tijdens een overleg met de gemeenteraad. Van der Laan wil eerst duidelijkheid over de rol van de shisha-lounge Fayrouz, die al langere tijd frequent werd bezocht door criminelen.

De raad vroeg zich af waarom Van der Laan het café pas vorige week sloot. De burgemeester zei daarop dat hij een onderneming pas sluit als de politie daar een verzoek toe doet. Dat was in dit geval niet gebeurd. Hij voegde eraan toe dat hij dit jaar al 25 huizen en bedrijfspanden heeft gesloten. In heel 2015 waren dat er 89.

Bij de politie zijn inmiddels ruim vijftig tips binnengekomen in de zaak van het afgehakte hoofd. Dinsdag werden in Opsporing Verzocht vage beelden getoond van de man die het hoofd bij café Fayrouz neerlegde. Hij droeg het hoofd in een vuilniszak.

Het hoofd is van de 23-jarige Nabil Amzieb. Zijn lichaam werd een dag eerder gevonden in een uitgebrande auto in Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl