Gerard Bouman
NOS Nieuws

Bouman blijft voorlopig nog in dienst bij Nationale Politie

Gerard Bouman, die per 1 februari stopte als baas van de Nationale Politie, blijft voorlopig nog in dienst. Hij krijgt 21 maanden de tijd om een nieuwe baan te vinden, schrijft minister Van der Steur aan de Tweede Kamer.

Volgens de minister is dat volgens de regels voor ambtenaren uit de zogeheten Topmanagementgroep. In die 21 maanden zal Bouman tijdelijke functies vervullen. Binnenkort gaat hij advies geven over de toekomst van het Korps Politie Caribisch Nederland.

Toelages

Bouman houdt zijn basissalaris van ongeveer 185.000 euro per jaar. De meeste toelages raakt hij kwijt; daardoor gaat hij er zo'n 27.000 euro op achteruit. Met zijn nieuwe salaris zit hij iets boven de balkenendenorm.

Gerard Bouman was de eerste korpschef van de Nationale Politie. De introductie van die nieuwe structuur ging alles behalve gladjes. Ook op het functioneren van Bouman was veel kritiek. Hij werd op 1 februari opgevolgd door Erik Akerboom.

Van der Steur over 180.000 euro voor Bouman's advieswerk

De Tweede Kamer is niet gelukkig met de regeling voor Bouman. De SP noemt het onfatsoenlijk dat hij bijna twee jaar lang wordt doorbetaald. Het CDA vindt het pijnlijk en bijzonder moeilijk uit te leggen. De partij wijst erop dat er ondertussen wordt bezuinigd op de politie.

VVD-Kamerlid Tellegen is ook onaangenaam verrast. "Dit voelt niet goed, maar het mag", zegt ze.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl