Churandy Martina tijdens een training op Papendal
NOS Sport

Speciale app waarschuwt olympiërs in Rio voor gevaar

NOC*NSF heeft speciaal voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een veiligheidsapp ontwikkeld voor de Nederlandse sporters. In het contract dat de olympiërs met NOC*NSF hebben getekend, wordt hen verzocht de 'awareness-app' aan te zetten.

Volgens Chiel Warners, voorzitter van de atletencommissie, is het vooral de bedoeling dat sporters de app gebruiken als zij buiten het olympisch dorp zijn. "Het is niet ter controle, maar puur voor de veiligheid van de atleten", vertelt de voormalige atleet.

Waarschuwing

Het is de eerste keer dat Nederland een dergelijk systeem gebruikt. "De sporters worden niet live gevolgd, dat was te duur om te ontwikkelen, maar de app geeft een signaal af als de sporters op een plek komen waar ze extra moeten opletten."

Warners zegt dat hij tot nu toe vooral positieve reacties heeft gehad van Nederlandse sporters. "Andere landen hebben dit al vaker gebruikt en ik hoor tot nu toe dat sporters het vooral prettig vinden dat ze worden gewaarschuwd als ze in een gebied komen waar ze beter niet kunnen zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl