Jan Olde Riekerink leidt zijn eerste training bij Galatasaray
NOS Voetbal

Olde Riekerink: duidelijke opdracht met Galatasaray

Een onverwachte wending, maar een enorme uitdaging. Zo omschrijft Jan Olde Riekerink zijn nieuwe functie als hoofdcoach van Galatasaray.

Sportief gezien gaat het niet voor de wind en tot overmaat van ramp heeft de UEFA de club voor een seizoen uitgesloten van Europees voetbal. En toch is Europees voetbal halen het doel voor de 53-jarige Olde Riekerink.

"Pas dan kunnen wij de straf uitzitten. Als we dat niet halen, blijft de straf staan", vertelt de kersverse hoofdtrainer in het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken. Om een Europees ticket te bemachtigen moet de ploeg van Wesley Sneijder minimaal vierde worden in de Turkse competitie.

Galatasaray staat nu vijfde, een punt achter nummer vier Istanbul Basaksehir. "En we staan nog in de halve finales van de beker. De winnaar plaatst zich ook voor Europa, dus dat is onze hoofddoelstelling."

Maar eerst gaat de blik voor Olde Riekerink en zijn elftal op aanstaande zondag. Dan ontvangt Galatasaray aartsrivaal Fenerbahçe, dat in een hevige titelstrijd is verwikkeld met Besiktas. "Dat is hier de wedstrijd van het jaar, dus dat gaat een aardige heksenketel worden", aldus Olde Riekerink.

De Nederlander is sinds een maand in dienst van de club, als hoofd jeugdopleiding. Maar omdat de interim-trainer Orhan Atik niet over de juiste papieren beschikt, is Olde Riekerink nu doorgeschoven.

De voormalig speler van onder meer Sparta Rotterdam was als coach en hoofd jeugdopleiding eerder actief in de jeugd van Ajax. De laatste jaren werkte hij in China.

Jan Olde Riekerink in 2002 als trainer van Jong Ajax, rechts Wesley Sneijder

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl