In Londen wordt sinds de Olympische Spelen een kabelbaan over de Theems gebruikt
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Groningen ziet af van kabelbaan

De stad Groningen krijgt geen kabelbaan tussen de Euroborg en het centrum, meldt RTV Noord. De gemeente gaat niet mee met de plannen van Stichting Flyover Groningen omdat een kabelbaan te veel zou concurreren met het bestaande openbaar vervoer in de stad.

D66-wethouder Paul de Rook vindt de risico's van de bouw te groot. "Je zou het als openbaar vervoer moeten inzetten, maar dan concurreer je een-op-een met de bus."

Het Groningse college heeft zich volgens De Rook ook afgevraagd wat de kabelbaan zou doen met de uitstraling van de stad. "Het is een beeldbepalend element in onze historische binnenstad. Alles bij elkaar opgeteld kiezen wij er nu voor dit initiatief niet verder te brengen."

De voorkeursroute voor de flyover in Gronigen

In januari werden de plannen van Stichting Flyover Groningen gepresenteerd. De kabelbaan zou van stadion Euroborg, via het Sontplein, naar het centrum moeten lopen.

Volgens de initiatiefnemers zou de baan het parkeerprobleem op een duurzame en efficiënte manier oplossen. De aanleg zou volgens de stichting 60 miljoen euro kosten.

De gemeente Groningen is van plan om vanaf 2018 geen bussen meer naar de Grote Markt te laten rijden. Dat voorstel staat helemaal los van de kabelbaan.

Advertentie via Ster.nl