Luuk de Jong
NOS Voetbal

De Mos: De Jong kan PSV Europees niet verder helpen

PSV moet volgens Aad de Mos investeren in de aanvalslinie, wil het internationaal weer een structurele rol van betekenis spelen. De oud-coach en voetbalanalist vindt bijvoorbeeld dat Luuk de Jong tegen Atlético Madrid door het ijs is gezakt.

Volgens De Mos speelde de PSV-aanvoerder geen goede wedstrijd. "Hij was niet balvast en miste de handelingssnelheid. Dat zijn juist belangrijke eigenschappen die een spits moet hebben in een 5-3-2-systeem, zoals PSV gisteravond hanteerde. Hij was niet goed. Ik vond Locadia beter", zegt De Mos.

"De Jong is goed in een wedstrijd tegen een middenmoter uit de eredivisie, maar tegen de subtop of top van Europa brengt hij te weinig. Aanvallend moet PSV meer van zichzelf eisen, willen ze definitief weer aansluiting in Europa krijgen."

PSV heeft nu De Jong, Locadia, Jozefzoon en Narsingh, daarmee red je het niet. Pereiro en Lestienne krijgen nog het voordeel van de twijfel.

Aad de Mos over de aanvallende kwaliteiten van PSV in Europa

De Mos denkt dat PSV met de huidige groep aanvallers op Europees niveau redelijk kan meekomen. Gelet op de historie mag de club daar echter geen genoegen mee nemen, meent De Mos. "Bij aanvallers van PSV denk ik nog steeds aan Ronaldo, Romário, Nilis en Van Nistelrooij."

"Nu hebben ze De Jong, Locadia, Jozefzoon en Narsingh, daarmee red je het niet als je wilt doorgroeien. Pereiro en Lestienne geef ik nog het voordeel van de twijfel."

"Het is nu de vraag of PSV komende zomer ploeg bij elkaar kan houden, zodat je Europees weer goed voor de dag kan komen."

Fan van Pröpper

De Mos vond Davy Pröpper de belichaming van de verrassende Champions League-campagne van PSV. "Het middenveld was een openbaring, vooral Pröpper. Die jongen voetbalt zo makkelijk en kijkt telkens een stap vooruit", beschrijft De Mos.

"Hij viel natuurlijk ook op door die goal tegen CSKA Moskou, waardoor PSV de volgende ronde definitief binnenhaalde. Daardoor zullen de ogen ook meer op hem gericht zijn. Het wordt voor PSV denk ik moeilijk om hem in Eindhoven te houden."

Complimenten Simeone

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone stipte dinsdagavond tijdens de persconferentie een andere kwaliteit aan waarmee PSV zich dit seizoen Europees heeft onderscheiden.

"Ze spelen aanvallend, maar georganiseerd. PSV speelt in uitwedstrijden anders dan thuis, waar ze van hun aanvallende 4-3-3 houden. Ze verdedigen goed, maar ook aanvallend zijn ze sterk. Wij hebben twee mooie wedstrijden tegen elkaar gespeeld."

Simeone: PSV speelt aanvallend, maar georganiseerd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl