PSV-fans werden in Madrid grondig gefouilleerd NOS

PSV: supporters hebben megaprobleem

time icon Aangepast

PSV heeft verbolgen gereageerd op de misdragingen van enkele supporters in Madrid gisteravond. "Laat duidelijk zijn dat wij niets met deze mensen te maken willen hebben. Zij horen niet bij onze club thuis", reageert algemeen directeur Toon Gerbrands in een reactie.

De supporters zijn in Madrid aangehouden nadat ze onder meer auto's hadden beschadigd en voorbijgangers hadden lastiggevallen. Voor de wedstrijd waren er ook problemen met supporters. Vanaf een terras gooiden ze muntjes naar bedelaars. Ook liet iemand een vrouw zich opdrukken voor geld

Stadionverboden en sancties

"Als club willen wij ons hier volledig van distantiëren. Dit zijn niet de normen en waarden die wij uitdragen. PSV gaat zijn uiterste best doen om de mensen die dit veroorzaakten op te sporen en als we hen vinden, hebben ze een megaprobleem. PSV zal passende maatregelen treffen en daarbij mag worden gedacht aan stadionverboden of ergere sancties."

De supporters die zijn aangehouden keken samen met zo'n tweehonderd andere Nederlanders in een café naar de wedstrijd omdat ze geen kaartjes hadden. Ze zagen daar dat PSV er niet in slaagde de kwartfinales van de Champions League te bereiken. De club verloor na penalty's van Atlético Madrid. 

Dit is een artikel van

STER Reclame