Denen op het popfestival van Roskilde
NOS Nieuws

Denen het gelukkigst, bewoners van Burundi het ongelukkigst

Denemarken is het land waar mensen het gelukkigst zijn. Dat staat in een jaarlijks overzicht van de Columbia Universiteit in New York. Vorig jaar voerde Zwitserland de lijst nog aan.

Het Alpenland staat nu tweede, gevolgd door IJsland, Noorwegen en Finland. Nederland doet het nog steeds goed met een zevende plaats. De VS komt pas op een dertiende plaats, het Verenigd Koninkrijk op de 23ste en Frankrijk op de 32ste plaats.

Geluk en rijkdom

Een van de Amerikaanse onderzoekers wijst erop dat rijkdom niets te maken heeft met geluk. Hij benadrukt dat zijn land de afgelopen vijftig jaar steeds welvarender is geworden en desondanks op de dertiende plaats staat van de 'wereldgeluksgraadmeter'.

Een ander voorbeeld is volgens hem Costa Rica, dat veel minder rijkdom heeft, maar waar de mensen toch bijzonder goed in hun vel zitten. Dat Midden-Amerikaanse land staat veertiende, direct achter de VS.

Waar je volgens de onderzoekers helemaal niet moet zijn, zijn landen als Burundi, Syrië, Liberia en Rwanda. Daar is de bevolking het ongelukkigst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl