NOS Voetbal

Zoet: word hier wel paar keer wakker van

Zoet: word hier wel paar keer wakker van

Jeroen Zoet was met enkele cruciale reddingen in Vicente Calderón 120 minuten de held van PSV, maar moest in de penaltyserie toch capituleren. Hij stopte geen van de acht Spaans strafschoppen. Bij de vierde van Saúl Ñíguez was hij heel dichtbij. Via de hand van Zoet ging de bal in het doel.

"Ik was te ver voorbij de bal", aldus Zoet. "Daar word ik vannacht nog wel een paar keer wakker van. Bij mij gaan er acht in en bij Oblak zeven. Helaas. Zuur om in een penaltyserie te verliezen."

Luuk de Jong: ik kon echt niet meer

"Als team hebben we een geweldige prestatie geleverd", vervolgde Zoet. "Tegen een Europees topteam waren we zo dichtbij. We mogen trots zijn op deze 120 minuten en moeten dat goede gevoel meenemen naar zondag (tegen Ajax, red.)."

Aanvoerder Luuk de Jong werd in de 118de minuut vervangen door Luciano Narsingh, die de enige penalty miste. "Ik kon echt niet meer", zei hij. "Ik wil er altijd voor het team zijn, maar het schoot in beide hamstrings. Ik kon het er niet meer uitkrijgen. Als ik doorga, kan ik ook alles afscheuren.”

Van Ginkel: teleurgesteld, maar trots

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl