PvdA-leider Samsom loopt mee met de wijkverpleging in Spijkenisse
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Samsom: faillissement TSN niet zo erg, ze gokten op verkeerde business

PvdA-leider Samsom denkt dat het omvallen van thuiszorgorganisatie TSN "misschien wel nodig" was. Vanwege de Week van Zorg en Welzijn liep hij mee met de wijkverpleging in Spijkenisse, meldt RTV Rijnmond.

Volgens Samsom is het niet altijd erg als een organisatie als TSN failliet gaat. "Ze hadden op de verkeerde business gegokt. Karige zorg leveren, zo min mogelijk betalen en zo veel mogelijk winst maken. Als je dan failliet gaat, vind ik dat eigenlijk niet zo erg."

Buurtzorg

Dat werk van TSN op veel plekken wordt overgenomen door stichting Buurtzorg, die niet naar winst streeft, vindt Samsom een goede zaak. "Buurtzorg doet ook meer dan alleen schoonmaken, ze leveren echt zorg."

Afgelopen zaterdag bleek uit een inventarisatie van de NOS dat nog lang niet alle klanten weten of ze hun eigen vertrouwde hulp houden. Bovendien weten de werknemers van TSN ook niet of ze bij Buurtzorg of een andere aanbieder hetzelfde zullen verdienen.

Stagiair

Tot vorig jaar liep PvdA-leider Samsom iedere vrijdagmorgen mee met werknemers van zorginstelling Careyn. "Ik hielp mee als een soort stagiair. Steunkousen aantrekken. Dan ben je populair als man, want dat is zwaar werk. Dat was mijn taakje."

Toen hij vanochtend weer even terug was, bleef hij enthousiast over het werk. "Er is niets mooiers dan iemand de dag in helpen, ervoor zorgen dat mensen goed voor de dag kunnen komen."

In de wijkverpleging is vooral het terugdringen van bureaucratie belangrijk, zegt de PvdA-leider. "Daar doen we een goede poging toe, maar het gaat niet makkelijk." Volgens Samsom maken zorgverzekeraars het nog weleens moeilijk.

De belangrijkste les die de PvdA-leider leerde tijdens zijn tijd in Spijkenisse: "Laat de professionals zelf aan het roer staan".

Advertentie via Ster.nl