Gianni Romme en Marianne Timmer kunnen gaan bouwen aan een nieuwe ploeg
NOS Schaatsen

Timmer en Romme kunnen bouwen aan nieuwe ploeg

Marianne Timmer en Gianni Romme kunnen zich gaan richten op de Olympische Spelen in Pyeongchang. De trainers van schaatsteam Continu hebben een nieuwe hoofdsponsor gevonden.

Welk bedrijf de komende twee jaar geld beschikbaar gaat stellen wordt nog niet bekendgemaakt, maar wel is duidelijk dat de nieuwe hoofdsponsor een flink budget vrijmaakt.

Voorwaarde

Belangrijke voorwaarde van de nieuwe sponsor is dat Timmer en Romme voor 1 mei een ploeg formeren met schaatsers die medaillekansen hebben op de Spelen in 2018.

"Er zijn veel mogelijkheden. En dan kan je ook denken aan een grote naam. We hebben nog niet met schaatsers gesproken, dat gaan we de komende weken doen. We hebben tot 1 mei de tijd, maar er kan ook al over twee weken nieuws zijn. Dat is afwachten", vertelt Timmer.

De 41-jarige oud-sprintster gaat goed om zich heen kijken. "Het is ook mogelijk dat we gaan kijken naar andere ploegen. Een combinatie is mogelijk. Wij staan daar voor open."

Mannen en vrouwen

De nieuwe formatie wordt waarschijnlijk een team met mannen en vrouwen en met zowel sprinters als stayers. Er is ook een wens om een talententeam op te starten met alleen sprintmeiden.

Continu verdwijnt niet uit de schaatssport. Het bedrijf wordt co-sponsor van de nieuwe ploeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl