NOS Schaatsen

Ronald Mulder sluit seizoen af met winst op 500 meter

WB-finale Heerenveen: tweede 500 meter (m)

Ronald Mulder heeft het schaatsseizoen afgesloten met een zege op de 500 meter. Tijdens de wereldbekerfinale in Thialf toonde hij zich de beste in de tweede race over 500 meter van dit weekend. Mulder maakte indruk met een tijd van 34,81, waarmee hij 0,08 sneller was dan Roeslan Moerasjov (34,89).

Vrijdag noteerde Mulder, die voor het eerst sinds maart 2014 weer een wereldbekerwedstrijd wist te winnen, op de eerste 500 meter al de tweede tijd (35,05). Toen was Moerasjov nog net iets sneller.

Mulder was dan ook ontzettend blij met resultaat. "Eindelijk sta ik weer eens bovenaan", vertelde hij na afloop. "Ik wist dat ik met een mooie race bezig was. Ik zou nog wel door willen, maar er zijn geen wedstrijden meer dit seizoen. Nu ga ik wel met een fijn gevoel de zomer in."

Vierde

De beste prestatie van Mulder tijdens dit wereldbekerseizoen was de vierde plaats in Calgary eind november. In Salt Lake City het weekeinde daarna werd hij vijfde.

Mulder speelde door zijn absentie bij de wereldbekerwedstrijden in Inzell en Heerenveen geen rol van betekenis in het klassement. Hij mocht pas deelnemen aan de finale nadat bekend was geworden dat Pavel Koelizjnikov in Heerenveen niet zou meedoen vanwege een positieve dopingtest.

De Rus werd betrapt op meldonium, maar mag zich wel winnaar van het klassement noemen. Moerasjov kwam op gelijke hoogte, maar omdat Koelizjnikov meer wedstrijden won, is hij de winnaar. De Canadees Gilmore Junio werd derde.

  • NOS
    De uitslag van de tweede 500 meter voor de mannen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl