Mike Havenaar juicht na het maken van de gelijkmaker (2-2)

FC Utrecht verspeelt zege tegen ADO

FC Utrecht heeft zondag twee punten laten liggen in het thuisduel met ADO Den Haag. Bij rust stond de ploeg uit de Domstad nog met 2-0 voor, maar in de tweede helft kwam ADO langszij: 2-2.

De beginfase bezorgde Utrecht een fikse domper. Timo Letschert, opgenomen in de voorselectie van Oranje, viel na een kwartiertje ongelukkig op de grond en daarbij schoot zijn arm uit de kom. Hij verliet met veel pijn het veld, maar de arm werd snel teruggezet. Het lijkt er dan ook op dat hij spoedig weer inzetbaar is.

Steenharde omhaal

Amper tien minuten later was het publiek de blessure van Letschert even vergeten. Rico Strieder kopte een afgeslagen verre ingooi terug de zestien in. Daar nam Sébastien Haller de bal aan met zijn knie en met een halve omhaal schoot hij steenhard de 1-0 achter de verbouwereerde doelman Martin Hansen.

Coach Erik ten Hag kon de schoonheid van de goal van Haller nauwelijks bevatten en het leek erop dat zijn ploeg ook wat beduusd was. Utrecht verslapte wat en liet ADO wat beter in de wedstrijd komen. Toch kwam de thuisploeg nog voor rust op 2-0. Ruud Boymans tikte binnen na goed voorbereidend werk van Andreas Ludwig.

Hoop voor ADO

Op de kans voor Havenaar na had Utrecht voor rust niets te duchten van ADO, maar direct na de pauze stond het wel 2-1. Een vrije trap van Danny Bakker werd door de muur aangeraakt en verdween via de binnenkant van de paal achter Ruiter.

Ook na de 2-1 leek er weinig aan de hand voor Utrecht en via Bart Ramselaar en Boymans kreeg de thuisploeg kansjes op een derde treffer. Die viel echter niet, waardoor ADO hoop bleef houden op de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk na ruim een uur toen Havenaar raak kopte op aangeven van Edouard Duplan.

Geluk voor Utrecht

Na de gelijkmaker kon het duel alle kanten op, maar de beste kansen waren voor ADO. Met name invaller Ruben Schaken was dichtbij. Hij kreeg de bal twee keer langs Ruiter, maar de ene keer verdween zijn poging naast en de andere keer kon Christian Kum nog net voor de lijn redding brengen.