NOS Voetbal

Cocu mist scherpte en beleving bij PSV

Al weken gaat het in Eindhoven en omstreken over de twee krakers. Dinsdag hoopt PSV in Madrid de kwartfinales van de Champions League te bereiken. Zondag komt Ajax op bezoek voor een onvervalste titelkraker. Een kraker die PSV als koploper wilde beginnen, maar na de 1-1 remise tegen sc Heerenveen kan dat wel eens als achtervolger zijn.

"Het was zeker niet scherp in de eerste helft", erkende PSV-trainer Phillip Cocu, die vrijdag nog waarschuwde voor gemakzucht bij zijn ploeg. "Ik heb in de rust gevraagd of ze bezig waren met aanstaande dinsdag. Ik miste beleving, tempo, scherpte. De echte wil om een doelpunt te maken, was er niet."

We waren toch al van plan van Ajax te winnen

PSV-aanvoerder Luuk de Jong

De boodschap leek aangekomen, want na de pauze schoten de Eindhovenaren uit de startblokken. Maar Heerenveen kwam op voorsprong. "Toen we scoorden, dacht ik dat we zouden doordrukken. We kregen ook kansen. Maar die goal viel niet."

Daardoor komt een einde aan een zegereeks van tien duels. "We hebben niet gedacht: die goal valt wel. Maar we hebben er wel tot de laatste minuut in geloofd."

De Jong: dit neem ik onszelf kwalijk

"Op papier is Heerenveen de minste van de drie", blikte aanvoerder Luuk de Jong vooruit naar het pittige programma, "maar dan moet je die wel winnen. Misschien werd er iets te makkelijk over gedacht vandaag. Pas na de tegengoal gingen we gas geven. Dat neem ik mezelf en het team kwalijk."

Over de gevolgen van het puntenverlies is De Jong duidelijk. "Ik verwacht dat Ajax morgen gewoon wint. En dan moeten we volgende week winnen. Maar dat waren we toch al van plan."

Dinsdag tekenen we voor 1-1

PSV-trainer Phillip Cocu

Champions League

En dan is er dinsdag ook nog de Champions League. Heeft deze kater gevolgen voor het zelfvertrouwen van de Eindhovenaren? Cocu denkt het niet: "Als we naar Spanje afreizen, speelt dit niet mee. Dat is een totaal andere competitie."

Bovendien heeft PSV een aardige oefening gehad. Heerenveen-trainer Foppe de Haan liet namelijk weten zijn tactiek afgestemd te hebben op Atlético Madrid.

Een zelfde uitslag (1-1) in Madrid zou een prima uitslag zijn, want dan zijn de Eindhovenaren geplaatst voor de volgende ronde. "Daar tekenen we voor", grinnikt Cocu. Maar wel als een boer met kiespijn.

De Haan: goed gekeken naar Atlético Madrid

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl