Onzeker of Jelena Isinbajeva naar Rio gaat
NOS Sport

IAAF-lid Barlag: Rusland haalt Rio niet

De tijd tikt weg in het nadeel van de Russische atletiekwereld. Volgens het Nederlandse lid van de Internationale Atletiekfederatie IAAF, oud-atlete Sylvia Barlag, gaan alle pogingen om schoon schip te maken, zelfs te laat komen. "Ik denk niet dat ze Rio gaan halen."

Barlag baseert haar uitspraken op de informatie die ze vrijdag kreeg tijdens een speciale IAAF-vergadering. Ze verbaast zich over het gebrek aan transparantie.

"De bond heeft zijn structuur wel veranderd. Ze hebben veel gedaan in de opvoeding van de atleten. Maar het zit 'm in de medewerking van autoriteiten in het algemeen. En die medewerking is nodig om erachter te komen wat nou de oorzaak is van al deze gevallen."

IAAF-lid Barlag: Rusland haalt Rio niet

Wat niet meehielp: de internationale sportwereld werd de afgelopen weken opgeschrikt door veel positieve dopingtests van Russische sporters. Allemaal op het middel meldonium. "Dit slaat er natuurlijk heel hard in. En dit gaat ook weer onderzocht worden", zegt Barlag vanuit Monaco.

"Het is wel een onderdeel van wat zij moesten bewijzen. Namelijk dat hun cultuur zou veranderen en dat dit soort dingen niet meer zouden voorkomen. Dit is het tegenbewijs. Ik denk dat het nog heel lang gaat duren voordat er in Rusland echt iets veranderd zal zijn."

Pas in mei komt er definitief groen (of rood) licht ten aanzien van deelname aan de Spelen van Rio. Dan komt de IAAF wederom bijeen.

Andersen (IAAF) met een update over Rusland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl