Dansende ouderen in China
NOS Nieuws

Geïrriteerde Chinees schiet met luchtbuks op dansende bejaarden

In Nanning, een stad in het zuiden van China, is een man gearresteerd nadat hij met een luchtbuks had geschoten op een groep dansende vrouwen op leeftijd. Een van de vrouwen werd in haar been geraakt door een kogel, meldt staatspersbureau Xinhua.

Op straat dansen is in China erg populair onder oudere vrouwen. De danseressen nemen 's avonds parken en pleinen in beslag in Chinese steden. Vaak leidt dat tot irritatie bij omwonenden, die zich ergeren aan de harde muziek en het luide gepraat.

Ook de man met de luchtbuks, die Mo wordt genoemd, had schoon genoeg van de dansende vrouwen bij zijn huis. Hij vroeg de danseressen eerst of zij wilden stoppen. Toen het groepje weigerde te vertrekken, loste hij drie schoten met een luchtdrukgeweer.

Confrontaties

Mo wordt ervan beschuldigd dat hij de openbare orde in gevaar heeft gebracht. Hij zegt dat hij op het geluidssysteem van de vrouwen mikte en niemand wilde verwonden.

De laatste jaren zijn er in China meer confrontaties geweest tussen dansende vrouwen en boze buurtbewoners. In 2014 schoot een man met een geweer in de lucht omdat hij een groep danseressen wilde verjagen. Daarna liet hij drie Tibetaanse buldogs los op de vrouwen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl