ANP
NOS Nieuws

'Dieselauto's politie nog geen feit'

Het is nog maar de vraag of de politie dieselauto's gaat aanschaffen. Dat zegt staatssecretaris Dijksma die onder meer verantwoordelijk is voor het milieu. Natuurorganisaties zijn boos omdat er bij de aanbesteding van nieuwe politieauto's alleen de dieselvariant overwogen zou worden.

De aanbesteding moet nog de deur uit, maar de politie is bezig met een marktconsultatie voor 1200 nieuwe voertuigen. Daarin wordt volgens Natuur en Milieu geëist dat de nieuwe auto's diesels zijn. De reden daarvoor is dat de politie geen motorrijtuigenbelasting hoeft te betalen. Een dieselauto is daardoor veel voordeliger.

Volgens Dijksma is het nog geen uitgemaakte zaak dat er inderdaad dieselauto's besteld worden. "Ik heb begrepen dat het nog een conceptaanbesteding is. Ze gaan er zelf over, maar er is veel aanleiding om het nog eens goed te bekijken", zei de staatssecretaris voor het wekelijkse kabinetsberaad.

"Bij de klimaattop vorig jaar november in Parijs hebben we duidelijk afgesproken dat de overheid bij het vernieuwen van het wagenpark het goede voorbeeld moet geven. en waar het kan zo milieuvriendelijk mogelijk moet zijn." Ze roept de politie op nog eens goed naar de aanbesteding te kijken.

Dijksma: overheid moet goede voorbeeld geven

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl