Volkert van der G.
NOS Nieuws

OM wil toch begeleiding Volkert Van der Graaf

Het OM wil dat Volkert van der Graaf alsnog psychologische begeleiding opgelegd krijgt. Het gaat daarom in beroep tegen de uitspraak van de kortgedingrechter. Die oordeelde vorige maand dat de moordenaar van Pim Fortuyn niet langer psychologische begeleiding hoeft te ondergaan.

Eind vorig jaar kreeg Van der Graaf van het Openbaar Ministerie te horen dat hij zich in het kader van zijn reïntegratie nu moest melden bij een psycholoog. Daar maakte hij bezwaar tegen.

Toen Van der Graaf in 2014 werd vrijgelaten liet de rechter die daarover ging weten dat de kans op herhaling vrij laag werd ingeschat. Maar het OM heeft van meet af aan gezegd dat te betwijfelen en wilde daarom een verplichte begeleiding van een gedragsdeskundige. En dat vindt het OM nog steeds.

Eerder al vocht Van der Graaf met succes het dragen van een enkelband aan. Hij kwam in mei 2014 onder voorwaarden vrij. Hij had toen twee derde van zijn straf van achttien jaar uitgezeten. Hij schoot politicus Pim Fortuyn op 6 mei 2002 op het Mediapark in Hilversum dood.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl