NOS Nieuws

Duizenden Amerikanen nemen afscheid van Nancy Reagan

  • AFP
    Mensen langs de weg waar de lijkwagen met het lichaam van Nancy Reagen voorbij rijdt
  • AFP
    Een echtpaar bij de kist van de voormalige First Lady
  • AFP
    Ook buiten bij de presidentiële bibliotheek van Ronald Reagan herdenken mensen de oud-presidentsvrouw

Amerikanen nemen massaal afscheid van Nancy Reagan, de vrouw van oud-president Ronald Reagan die zondag op 94-jarige leeftijd overleed. Op de eerste dag zijn minstens 3000 mensen afgereisd naar de presidentiële bibliotheek van Ronald Reagan in Simi Valley in Californië, waar de voormalige First Lady twee dagen ligt opgebaard.

Het lichaam van Nancy Reagan werd eerder op de dag met een politie-escorte van Santa Monica naar de presidentiële bibliotheek gebracht. Langs de kant van de weg brachten brandweermannen en fans van de voormalige presidentsvrouw haar een laatste groet.

Ik bewonderde Nancy Reagan vooral om haar campagne tegen drugs

Reagan-fan Mary Ellen Gruendyke reed zo'n 160 kilometer om afscheid te nemen

Sommige mensen legden lange afstanden af om afscheid te nemen. Zo reed de gepensioneerde onderwijzers Mary Ellen Gruendyke zo'n 160 kilometer om bij de presidentiële bibliotheek te komen: "Ik bewonderde Nancy Reagan vooral om haar 'Just Say No'-campagne tegen drugs. En samen met haar man vormde ze een geweldig liefdespaar".

De fans van Nancy Reagan hebben twee dagen de mogelijkheid om afscheid te nemen. Vrijdag wordt ze begraven, naast haar man Ronald Reagan, in een graftombe op een heuvel met uitzicht op de Grote Oceaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl