Blijdschap bij Benfica

Benfica naar kwartfinales Champions League

Benfica heeft de kwartfinales bereikt van de Champions League. De Portugezen hadden in Lissabon FC Zenit al met 1-0 verslagen en wonnen ook in Sint-Petersburg, met 2-1.

Omdat Benfica met een vroege treffer snel een beslissing wilde forceren en Zenit direct werk wilde maken van het wegwerken van de achterstand, lag het tempo vanaf de eerste minuut hoog. Na 45 minuten was het moeilijk te bepalen wie nou de bovenliggende partij was en ook qua mogelijkheden waren de ploegen min of meer in balans.

Zenit kreeg na zeven minuten zijn beste kans via Artem Dzoeba die na een subtiel passje van Danny voorlangs schoot. En Benfica's beste kans deed zich halverwege de eerste helft voor en was voor Renato Sanches, die rakelings naast schoot.

Twee grote kansen Zenit

Na een uur bracht Zenit-coach Andre Villas-Boas twee verse krachten in en prompt werden de Russen gevaarlijk. Eerst slaagde invaller Igor Smolnikov er na een voorzet van Hulk niet in doelman Ederson te verrassen en kort daarna gaf de andere invaller, Oleg Sjatov, Dzjoeba een niet te missen kans (over). Bij een tegenstoot was Jonas, in Lissabon nog matchwinner, met een puntertje dicht bij een treffer.

Hulk scoort

Twintig minuten voor tijd veerde het thuispubliek op, toen Zjirkov een rush over links besloot met een voorzet op maat op Hulk, die geen moeite had de bal in het lege doel te koppen. Een verlenging leek aanstaande, tot Raul Jimenez vijf minuten voor tijd met een enorme uithaal Zenit-doelman Lodygin testte. Die kon de bal nog net tegen de lat tikken, waarna Nicolas Gaitán de bal in de rebound simpel binnen kon koppen.

En net als in de heenwedstrijd scoorde Benfica opnieuw in de laatste minuut: de in blessuretijd voor Jonas in het veld gekomen Anderson Talisca bezorgde de Portugezen ook nog de zege.