Juichende Leicester-fans laten de aarde trillen
NOS Voetbal

Leicester-fans laten aarde letterlijk beven

Het zal geen enkele voetballiefhebber ontgaan zijn dat Leicester City dit seizoen sensationeel presteert. De fans van de Engelse club -die twee seizoenen terug nog in de tweede divisie speelde en nu aan kop gaat in de Premier League- kunnen hun geluk niet op en laten met hun enthousiasme en gejuich het King Power Stadion letterlijk op z'n grondvesten schudden.

Supporters sprongen onlangs zo uitbundig op en neer toen Leicester in de 89ste minuut de gelijkmaker tegen Norwich City scoorde, dat ze een beving met een kracht van 0,3 op de schaal van Richter veroorzaakten.

Geologiestudenten van de Universiteit van Leicester maten de trillingen bij toeval: "We hadden meetapparatuur bij onze school geplaatst en toen we de resultaten analyseerden, zagen we enkele grote pieken! We kwamen erachter dat we kleine aardbevingen hadden gemeten die ontstonden door het plotselinge gespring van de Leicester-fans op het moment van de goal."

Beker liet ook Groningen ook trillen

Niet alleen Leicester beschikt over een enthousiaste achterban, ook in Groningen kunnen ze er wat van. Toen de KNVB-beker in 2015 naar de plaatselijke FC ging, lieten de duizenden supporters op de Grote Markt het al aardbevingsgevoelige Groningen eveneens trillen. Bij de 1-0, 2-0 en het eindsignaal waren grote pieken te zien in bevingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl