Kjeld Nuis en Pavel Koelizjnikov
NOS SchaatsenAangepast

Nuis voelt zich wereldkampioen, maar de boosheid overheerst

Kjeld Nuis is ontsteld en ontgoocheld door het nieuws dat Pavel Koelizjnikov betrapt is op het gebruik van het verboden middel meldonium. Vorige week werd Nuis nog tweede achter de Rus bij de WK sprint.

"Het is een gekke dag, maar ik voel me wel een beetje wereldkampioen. Maar je wil over de streep komen, je handen in de lucht gooien en van die vreugde genieten. Dat hij heeft me afgepakt."

"Zonder hem had dit seizoen er voor mij heel anders uit gezien. Eigenlijk heb ik alleen maar gouden medailles gewonnen. Daar kan ik nog niet helemaal bij."

Als de resultaten van Koelizjnikov worden weggestreept, kan Nuis inderdaad een aantal medailles overnemen, waaronder de gouden van de WK sprint. Toch overheerst de boosheid bij de Nederlander.

"Heel jammer dat toch weer blijkt dat de Russen niet netjes bezig zijn en dat ik op mijn mueslireepjes wereldkampioen ben geworden."

Nuis werd op de WK afstanden derde op de 1.000 meter en tweede op de 1.500 meter. Op de kilometer moest hij Koelizjnikov en Denis Joeskov, die niet wordt genoemd in Russische media, voor zich dulden. Op de 1.500 meter was alleen Joeskov sneller.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl