NOS Nieuws

Opnieuw roep om andere PvdA-lijsttrekker

Opnieuw klinken er in de PvdA bezwaren tegen Diederik Samsom als lijsttrekker bij de eerstvolgende verkiezingen. Twee leden, Gerard Bosman en Sander Terphuis, hebben een open brief aan de Kamerfractie en het partijbestuur gestuurd, waarin ze Samsom oproepen zich terug te trekken.

De twee hebben zich verenigd in het initiatief Linksom in de PvdA, naar eigen zeggen een groep betrokken en bevlogen leden. Het is niet duidelijk hoe groot de groep precies is. Bosman en Terphuis staan al langer bekend als criticasters van Samsom en zijn beleid.

In de brief, geschreven door Bosman, staat dat de partij een ernstig probleem heeft met geloofwaardigheid, betrouwbaarheid en herkenbaarheid. Alleen het vertrek van Samsom kan daar verandering in brengen, vindt hij.

Luchtbrug

Dat de PvdA niet meer geloofwaardig is bleek volgens de initiatiefnemer vorige week opnieuw, toen Samsom in de Volkskrant een oproep deed voor een luchtbrug om Syrische vluchtelingen vanuit Turkije naar Europa te halen. Toen GroenLinks een motie met die strekking indiende, stemde de PvdA echter tegen. Volgens de bezorgde leden moest Samsom onder druk van coalitiegenoot VVD zijn plan intrekken.

Eerder sprak Kamerlid Monasch zich uit tegen een nieuw lijsttrekkerschap van Samsom. De initiatiefnemers van Linksom in de PvdA roepen hem op zich tegenkandidaat te stellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl