Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij de Koningsspelen in 2015 ANP

Meer dan 5000 basisscholen in Nederland en het Caribisch gebied hebben zich ingeschreven voor de Koningsspelen, op vrijdag 22 april. Bijna 1,2 miljoen kinderen doen mee aan deze vierde editie.

De spelen beginnen ieder jaar traditioneel met een Koningsontbijt. Daarna organiseren de deelnemende scholen voor de kinderen allerlei sportactiviteiten. Daarmee wil de organisatie duidelijk maken hoe belangrijk het is om goed te ontbijten en actief te bewegen.

Het aantal inschrijvingen ligt een stuk lager dan het aantal scholen dat vorig jaar meedeed aan de Koningsspelen. Toen waren dat 6019 basisscholen. De organisatie verwacht de komende weken nog wel nieuwe aanmeldingen. 

Hoe meer, hoe beter

Om scholen te helpen is de Koningsmatch in het leven geroepen. Op dat onlineplatform kunnen sportverenigingen en basisscholen met elkaar in contact komen en elkaar helpen bij het organiseren van de activiteiten.

Initiatiefnemer Richard Krajicek is tevreden. "Het is geweldig om te zien dat scholen - ondanks de drukke werkzaamheden - met plezier en veel betrokkenheid de Koningsspelen organiseren", zegt hij tegen het ANP. "Met de Koningsmatch willen wij op een laagdrempelige en vooral leuke manier het onderwijs en de sport op lokaal niveau nog meer met elkaar verbinden. Hoe meer scholen en sportverenigingen zich aanmelden, hoe meer 'matches' er gemaakt kunnen worden."

STER reclame