Minister Schippers vindt dat er in de gezondheidszorg meer aandacht moet zijn voor de verschillen tussen mannen en vrouwen
NOS Nieuws

12 miljoen voor specifiek onderzoek naar gezondheid vrouwen

Minister Schippers stelt 12 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek naar de gezondheid van vrouwen. Dat maakt het ministerie van Volksgezondheid vanmiddag bekend op een bijeenkomst over genderspecifieke gezondheidszorg in Oegstgeest.

Volgens de minister moet er meer aandacht komen voor het verschil tussen mannen en vrouwen bij behandelmethodes van aandoeningen en ziekten. "We behandelen vrouwen op een manier die het best past bij mannen. We weten veel te weinig van hoe dat bij vrouwen anders zou moeten. Dat is niet acceptabel", zegt Schippers.

Bijwerkingen

De vrouwenorganisatie Women Inc. ondervroeg zo'n driehonderd artsen over de verschillen tussen mannen en vrouwen. Ruim 90 procent van de medici zegt het belangrijk te vinden dat er in de praktijk meer aandacht komt voor de genderspecifieke gezondheidszorg.

Zo hebben vrouwen volgens de artsen zo'n 60 procent meer kans op bijwerkingen van medicijnen dan mannen. Ook liggen de totale zorgkosten voor vrouwen hoger dan voor mannen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl