NOS Nieuws

Herkansing voor Oeteldonk en Kielegat

Herkansing van carnavalsoptocht trekt veel bekijks

Den Bosch heet vandaag weer even Oeteldonk, Breda mag weer Kielegat genoemd worden en Venlo staat weer even op de kaart als Jocus Riék. In verschillende plaatsen in Brabant en Limburg werden vanmiddag de carnavalsoptochten ingehaald.

Tijdens de carnavalsviering ruim een maand geleden mochten de praalwagens vanwege het slechte weer niet uitrijden. Veel optochten werden daarom uitgesteld tot halfvasten, het midden van de vastentijd.

Een praalwagen in Breda

De verlate optochten trokken veel bekijks. De gemeente Den Bosch zegt tegen Omroep Brabant dat er zo'n 80.000 carnavalsvierders op de been waren in de binnenstad. De organisatoren van de optocht spreken zelfs van 125.000 bezoekers.

Peelstrekelrijk en Muggehol

Ook in Breda zat de sfeer er goed in, al is het wel inkomen. "Het is een beetje wennen, vandaag carnaval. Maar zodra de muziek begint, krijg ik er weer zin in", vertelt een toeschouwer.

Gisteren waren er in diverse plaatsen ook al optochten. Zo mochten onder meer in Peelstrekelrijk (Deurne) en Muggehol (Bladel) de praalwagens alsnog de straat op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl