Andreas Ludwig en Ruud Boymans. Twee spelers, drie doelpunten. Pro Shots

FC Utrecht heeft geen kind aan pover Heerenveen

time icon

Drie dagen na het bereiken van de bekerfinale ten koste van VVSB, heeft FC Utrecht in de competitie ook gewonnen van sc Heerenveen. In Friesland won de ploeg van trainer Erik ten Hag met 4-0. Heerenveen kwam na een half uur met een man minder te staan, na rood voor aanvoerder Joey van den Berg.

Utrecht was aanvankelijk heer en meester in het Abe Lenstra Stadion. Sébastien Haller kreeg al in de vijfde minuut een grote kans uit een lange bal van Timo Letschert, maar schoot naast. Een minuut later was toch al 1-0. Na een snelle combinatie over veel schijven, stuurde Haller Andreas Ludwig diep en de Duitse middenvelder tikte beheerst binnen.

Zijn landgenoot Strieder had Utrecht al snel op 2-0 moeten zetten, maar hij kwam niet goed uit met zijn passen om een voorzet van Ruud Boymans binnen te lopen. Ook Boymans zelf slaagde er niet om om de bal voor de tweede keer achter doelman Erwin Mulder te krijgen.

Heerenveen kreeg maar geen vat op Utrecht. Van den Berg wilde het vuurtje aanwakkeren, maar ging daarbij over de schreef toen hij veel te hard inkwam op Haller. Rood was zijn deel en misschien had Mitchell te Vrede er even later ook wel af gemoeten. Hij raakte Letschert met een arm dan wel elleboog in het gezicht, maar mocht blijven staan.

Het duurde lang voordat Utrecht profiteerde van het mannetje meer. Een kwartier voor tijd schoot Boymans de bevrijdende 2-0 binnen, nadat Willem Janssen de bal panklaar voor hem neer had gelegd met het hoofd. Twee minuten later maakte Boymans zijn tweede, dit keer op aangeven van Ruben Ligeon.

Na de derde tegengoal gaf Heerenveen zich gewonnen. Utrecht combineerde leuk door, maar drong niet echt meer aan op een doelpunt. Dat kwam er wel. Nacer Barazite gaf voor en Christian Kum (oud-Heerenveen) kopte raak.

STER Reclame