Koen Everink ANP

Hoe Koen Everink (42) om het leven is gekomen, is niet duidelijk. De zakenman was vooral bekend vanwege de mishandeling door kickbokser Badr Hari. Everink liet zich net als de kickbokser regelmatig zien in het Amsterdamse uitgaansleven. In 2012 ging het mis. De zakenman werd op een feest in elkaar geslagen.

Het incident vond plaats tijdens het dancefeest Sensation White in de Amsterdam Arena. Daar liep Everink Hari en Ferhat Y. tegen het lijf in een skybox. De zakenman zou een opmerking hebben gemaakt die compleet verkeerd viel bij de bokser.

In de toiletten van de skybox werd Everink flink toegetakeld. Volgens het Nederlands Forensisch Instituut waren de klappen en trappen die hij kreeg net zo pijnlijk als een trap van een paard of een botsing met een auto. Drie jaar later zat Everink naar eigen zeggen nog steeds met mentale en fysieke schade. 

Schadeclaim

De zakenman behoorde ten tijde van de mishandeling tot de rijkste jonge ondernemers van Nederland. Hij werd in februari 2012 miljonair door de verkoop van zijn reisbureau Eliza Was Here aan reisorganisatie Sundio Group. Everink bleef aan als directeur van Eliza Was Here. 

Na zijn confrontatie met Hari was hij echter een tijd lang uit de roulatie. Daarom dienden Everink en Sundio Group in 2014 een schadeclaim van een paar ton in tegen Hari. In oktober vorig jaar oordeelde de rechtbank dat de bokser 37.000 euro aan Everink moest betalen. 

Badr Hari kort na de zitting in oktober vorig jaar ANP

Hari kreeg daarnaast na hoger beroep een celstraf van veertien maanden opgelegd voor een aantal mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven. Na de uitspraak zei de bokser dat hij naar Marokko vertrok. Hij bood Everink excuses aan, maar die geloofde niet dat Hari oprecht spijt had. 

Kort na de zitting liet de zakenman in De Telegraaf weten dat hij teleurgesteld was over de hoogte van de straf voor Hari. “De mishandeling, die volgens mij een poging tot doodslag was, berokkende me niet alleen persoonlijk veel schade, maar ook zakelijk. Hij en zijn advocaat proberen alles maar af te wimpelen. Maar ik ga door met schade verhalen."

STER reclame