Donald Trump EPA

Mexico: wij betalen niet voor Trumps muur

time icon

Mexico is niet van plan te betalen voor een muur die illegale emigratie naar de Verenigde Staten tegen moet gaan. Dat heeft de Mexicaanse minister van Financiën gezegd in een televisie-interview.

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump wil een muur bij de grens met Mexico zetten, die de Mexicanen zelf moeten betalen.

Het is de eerste keer dat het land direct reageert op de plannen van Trump. "Mexico zal niet betalen voor de muur die meneer Trump wil", zegt minister Luis Videgaray. "Het slaat nergens op." 

"Het is een extreem slecht idee, gebaseerd op onwetendheid. Het strookt totaal niet met de realiteit van de Noord-Amerikaanse integratie." Volgens de minister komen er de laatste vijf jaar juist meer Amerikanen naar Mexico dan andersom.

Speerpunt

De muur is een van de speerpunten uit de campagne van Trump. Volgens de miljardair brengen Mexicanen alleen maar slechte zaken de VS binnen. "Ze brengen drugs, ze brengen misdaad, het zijn verkrachters", zei hij eerder in een toespraak

Als Trump de verkiezingen wint, zal Mexico volgens Videgaray wel met hem proberen samen te werken. "De Mexicaanse regering staat altijd open voor een constructieve dialoog, maar we zullen ook de belangen van ons volk verdedigen." 

STER Reclame