Première van de musical The Bodyguard in het Beatrixtheater.
NOS Nieuws

Musical The Bodyguard afgelast wegens 'asbest'

Bezoekers van musical The Bodyguard kwamen vanavond voor niets naar het Beatrix Theater in Utrecht. Op het moment dat ze in het theater aankwamen, kregen ze te horen dat de voorstelling niet doorging.

Kort voor aanvang van de voorstelling waren in een ruimte van het gebouw ''geringe sporen van asbestverschijnselen gevonden", laat organisator Stage Entertainmen weten. Voor de zekerheid werd de musical afgelast.

"Rond half zeven, op het moment dat de eerste mensen in het theater aankwamen, hoorden ze dat de voorstelling van acht uur niet door kon gaan", zegt Albert Verlinde van Stage Entertainment. De voorstelling was uitverkocht. Ruim 1500 mensen konden weer naar huis.

Volgens Verlinde zijn eerdere bezoekers van de musical niet in gevaar geweest. "De sporen zijn gevonden in het backstagegedeelte." Ook voor acteurs en technici is er volgens Stage Entertainment geen direct gevaar. "We weten helemaal niet zeker of het wel om asbest gaat. Dat moet onderzoek eerst uitwijzen. We hebben de musical echt voor de zekerheid niet door laten gaan."

Morgen wel een show?

Mensen die een kaartje hadden gekocht, kunnen hun ticket omboeken. Of de voorstelling vrijdag wel door kan gaan, is nog niet bekend. "We zijn in afwachting van het onderzoek", zegt een woordvoerder van De Jaarbeurs, de eigenaar van het theater. "De resultaten daarvan komen in de loop van de ochtend. Tot die tijd kunnen we niets zeggen over de gevolgen voor de programmering."

De SGP zou morgen een jongerendag houden in het theater. Deze is verplaatst naar een evenementencentrum in Nieuwegein.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl