John van den Brom op het trainingsveld
NOS Voetbal

'Geweldige wedstrijd met twee teams die alles of niets spelen'

Het feest van drie jaar geleden ligt nog vers in het geheugen. Toen won AZ de KNVB-beker door in de finale PSV te kloppen. De laatste halte op weg naar de finale van dit jaar is Feyenoord.

De aanloop naar dat duel had beter gekund. Zondag was AZ kansloos in de Amsterdam Arena en Ajax won volkomen verdiend met 4-1. Het was de eerste nederlaag in 2016 voor AZ.

Ontzag

"Nee, ik ben niet bang dat we net als tegen Ajax te veel ontzag tonen", stelt AZ-trainer John van den Brom. "Die les hebben we geleerd. Het is niet zo dat we nu na één nederlaag meteen met de koppies omlaag lopen. We kunnen goed omgaan met tegenslag. We zijn stabiel geworden.''

"Het wordt een geweldige wedstrijd met twee teams die alles of niets gaan spelen. Een knaller van een wedstrijd in een volle Kuip. Wat wil je nog meer als tegenstander?"

Kluts kwijt

Over de tegenstander, Feyenoord, wil Van den Brom niet veel kwijt. Waar AZ dit jaar grote vorm toonde, daar was Feyenoord juist de kluts helemaal kwijt. “Maar ze zijn alweer anders gaan spelen. Ik ga er nu vanuit dat ze de ploeg laten staan die zondag van FC Utrecht won. Dat zou ik ook doen als trainer.”

Qua spelers is bij AZ alleen rechtsback Mattias Johansson een vraagteken. “Hij is zeker nog niet afgeschreven voor de wedstrijd tegen Feyenoord. We gaan op de dag van de wedstrijd testen hoe hij ervoor staat. Het lijkt gelukkig mee te vallen, maar het wordt wel een race tegen de klok."

Vincent Janssen en Ron Vlaar

Ron Vlaar

Eerder dit jaar won AZ in de competitie met 4-2 van Feyenoord. Oud-Feyenoorder Ron Vlaar was in de verdediging van AZ de man in de schijnwerpers. Ook omdat Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst dit seizoen geen gebruik wilde maken van Vlaar. "Maar dat heb ik al afgesloten'', zei Vlaar woensdag.

"Ik heb dat ook al voor onze thuiswedstrijd tegen Feyenoord in de competitie aangegeven. Ik wil weer winnen. We spelen om een plaats in de finale, die we ook willen winnen.''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl