En toen was het sprookje uit. VVSB gaat niet naar de finale van de KNVB-beker, maar de amateurs kunnen het toernooi wel met opgeheven hoofd verlaten.

Zeventig minuten hielden ze in de Galgenwaard stand tegen FC Utrecht, totdat de ongelukkige Peet van der Slot een schot van richting veranderde en de bal in eigen doel zag belanden. "Het is een reflex. Eigenlijk moet ik ervan afblijven, nu vliegt hij de verkeerde kant op. Jammer."

Amper bekomen van die dreun, maakte Sébastien Haller twee minuten later definitief een einde aan de droom van VVSB. Drie keer scoren - zoals in die wonderlijke slotfase tegen FC Den Bosch een ronde eerder - zat er nu geen moment in.

Tot opluchting van Mark van der Maarel. De aanvoerder van Utrecht was door de onverzettelijkheid van de amateurclub gaan twijfelen over de goede afloop. "Ik heb wel een doemscenario in mijn hoofd gehad." 

De verdediger was onder de indruk van de spelers van VVSB. "Die gasten hebben het ontzettend goed gedaan. Ze gingen er vol voor. Maar op een gegeven moment konden ze niet meer belopen en werd het voor ons wat makkelijker."

De finale zal een heel andere wedstrijd worden. Dan geen amateurs als tegenstander, maar Feyenoord of AZ. "Het wordt mijn eerste finale. Daar droom je als klein jochie van", zegt Van der Maarel. "Een mooi vooruitzicht."

Utrecht beëindigt sprookje VVSB en is bekerfinalist Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame