EPA
NOS Nieuws

Mogelijk wrakstuk verdwenen MH370 gevonden

Een wrakstuk dat afgelopen weekeinde op een zandbank voor de kust van Mozambique aanspoelde is zeer waarschijnlijk afkomstig van de Boeing van Malaysia Airlines die twee jaar geleden op mysterieuze wijze verdween.

Het wrakstuk, naar verluidt een stabilisator van het staartstuk van een Boeing 777, zal in Maleisië worden onderzocht. Malaysia Airlines noemt het te vroeg om nu al te stellen dat het van vlucht MH370 afkomstig is.

Radiocontact

Vlucht MH370 vertrok op 8 maart 2014 met 239 mensen aan boord van Kuala Lumpur naar Beijing. Na een laatste radiocontact boven de Zuid-Chinese Zee tussen Maleisië en Vietnam werd nooit meer iets van het toestel vernomen.

De Maleisische autoriteiten maakten later bekend dat door militaire radarinstallaties is vastgelegd dat het toestel omkeerde en over het Maleisische schiereiland en de Straat van Malacca naar het westen vloog voor het van de radar verdween.

Réunion

De afgelopen twee jaar spoelden her en der vliegtuigonderdelen aan die aan MH370 werden toegeschreven. In vrijwel alle gevallen bleek dit niet te kloppen. Het enige wrakstuk dat aantoonbaar wel van dit toestel afkomstig was, spoelde in juli van 2015 aan bij het eiland Réunion in de Indische Oceaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl