Minister Van der Steur
NOS Nieuws

Van der Steur: geen extern onderzoek ziekteverzuim politie

Minister Van der Steur voelt weinig voor een extern onderzoek naar het ziekteverzuim bij de politie. Vorig jaar zat 7 procent van de agenten ziek thuis en voorzitter Giltay van de ondernemingsraad van de Nationale Politie pleitte daarop voor een onafhankelijk onderzoek naar de achtergronden.

Ook Van der Steur vindt het ziekteverzuim bij de politie veel te hoog. Volgens hem is de korpsleiding er al mee bezig om inzichtelijk te maken wat de precieze oorzaken zijn en om het verzuim terug te dringen. De minister denkt dat het probleem voor een deel samenhangt met de reorganisatie bij de politie. "Daardoor hebben veel mensen lang niet geweten wat hun precieze functie zou worden en wat ze zouden gaan verdienen, maar we hebben de reorganisatie afgerond en we hebben nu een cao."

Omdat de politie zelf al maatregelen neemt, is volgens van der Steur waarschijnlijk geen extern onderzoek nodig. Nu er meer duidelijk is over de reorganisatie, hoopt de minister dat het percentage zieken snel naar beneden gaat.

Van der Steur over ziekteverzuim

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl