Michel van den Heuvel gaat terug naar het oude nest
NOS Sport

Bloemendaal en Oranje Zwart krijgen nieuwe coaches

Hockeycoach Michel van den Heuvel verruilt volgend seizoen Oranje Zwart voor Bloemendaal. Lucas Judge wordt zijn opvolger in Eindhoven.

De 51-jarige Van den Heuvel was van medio 2004 tot en met 2008 al werkzaam bij Bloemendaal, met drie opeenvolgende landstitels als resultaat. Na een niet bijster succesvolle periode bij Oranje en in Pakistan ging Van den Heuvel in 2012 bij Oranje Zwart aan de slag. Dit leverde twee titels en de winst in de Euro Hockey League op.

Bij Bloemendaal maakt Laurence Docherty, die halverwege het lopende seizoen de ontslagen Russel Garcia verving, plaats voor de nieuwe trainer.

Judge naar Oranje Rood

De 33-jarige Judge is nu nog assistent bij het damesteam van Laren. De oud-international speelde tijdens zijn spelersloopbaan onder andere voor Oranje Zwart en EMHC, de twee clubs die komend seizoen samen verder gaan onder de naam Oranje Rood. Judge wordt de eerste coach van die fusieclub.

Oranje Rood zal ook op zoek moeten naar een nieuwe keeper, want de Belgische doelman Vincent Vanasch keert na twee seizoenen in Eindhoven terug naar zijn vaderland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl