In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Eindhoven bouwt 800 extra huizen voor asielzoekers

Extra huizen voor statushouders in Eindhoven en omgeving

In Eindhoven en acht omliggende gemeenten moeten de komende twee jaar 800 extra woningen komen voor statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning) en andere acuut woningzoekenden. Dat staat in het Actieplan Statushouders dat de gemeenten in samenwerking met het COA en woningcorporaties hebben gepresenteerd, schrijft Omroep Brabant.

Met het actieplan willen de Brabantse gemeenten voorkomen dat andere mensen die acuut een huis nodig hebben worden verdrongen door statushouders. Eindhoven, Best, Geldrop-Mierlo, Helmond, Nuenen, Oirschot, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre hebben hun handtekening onder de plannen gezet.

Vertegenwoordigers van Brabantse gemeenten ondertekenen het convenant

De gemeenten en de woningcorporaties willen nieuwe huizen bouwen, maar ook leegstaande gebouwen bewoonbaar maken. Zo moeten leegstaande kantoorpanden geschikt worden gemaakt voor huisvesting.

De nieuwe woningen zijn bestemd voor verschillende doelgroepen zodat er zowel statushouders als andere woningzoekenden terechtkunnen. Volgens de gemeenten snijdt het mes op die manier aan twee kanten.

De initiatiefnemers zeggen dat de huisvesting van statushouders momenteel nog geen knelpunten veroorzaakt in de regio Eindhoven. De nieuwe woonruimte komt erbij om knelpunten te voorkomen.

Advertentie via Ster.nl