De spelers van Roda JC vieren de treffer van Mike van Duinen

Roda JC droogt Heracles af in Almelo

Roda heeft in de strijd voor lijfsbehoud in de eredivisie drie belangrijke punten kunnen bijschrijven. De Limburgers, dit seizoen niet bekend om het scorend vermogen, wonnen bij Heracles Almelo met 5-0.

Roda wist wat het te doen stond in Almelo. Concurrenten SC Cambuur, Excelsior en Willem II hadden alle al gewonnen dit weekend. Alleen de winst telde dus voor de Limburgers en dat besef was bij de ploeg doorgedrongen. Roda speelde fel en Heracles had de nodige overtredingen nodig om de gasten af te stoppen.

Beauty Van Duinen

Uitgerekend een vrije trap van Heracles leidde de 0-1 in. Thom Van Hyfte werkte die vrije trap makkelijk weg, waarna Kristoffer Peterson het vanaf eigen helft met de bal op een lopen zette. Vanaf zo'n beetje de achterlijn bediende hij Georgi Zjoekov op maat, die de bal in het lege doel tikte.

Brahim Darri was dicht bij de 1-1, maar doelman Benjamin van Leer kreeg zijn vingertoppen tegen de bal. Hij keerde ook een rebound van Gonzalo Garcia, nadat Mike te Wierik de paal had geraakt. Even later schoot de grieperige Mike van Duinen aan de andere kant de bal uit de draai onhoudbaar achter Bram Castro: 0-2.

Heracles-doelman Bram Castro is kansloos op de inzet van Mike van Duinen die Roda JC daarmee op 0-2 zet
    Wout Weghorst baalt van de totale offday van Heracles Almelo thuis tegen Roda JC
    Bij Heracles-trainer John Stegeman was woedend na de 0-5 nederlaag tegen Roda JC

Roda loopt uit

Ook in de tweede helft gaf Heracles niet thuis en Roda profiteerde al na vier minuten. Dit keer belandde het schot van Poepon wel tussen de palen. Roda speelde toen al lang een gewonnen wedstrijd. Poepon, dit keer met een kopbal van dichtbij, en invaller Maecky Ngombo bepaalden de eindstand zelfs op 0-5.

Roda boekte zijn ruimste uitzege in dertig jaar tijd en opvallend genoeg was in 1986 ook Heracles de tegenstander. Destijds werd het 1-8 in Almelo.