Vluchtelingen komen aan bij Lesbos
NOS Nieuws

Weinig animo voor vluchtelingenhulpreizen naar Lesbos

De reizen van Sunweb en Transavia waarbij vrijwilligers vluchtelingen helpen op het Griekse eiland Lesbos zijn geflopt. Sunweb-baas Gert de Caluwe zegt in De Telegraaf dat er nauwelijks belangstelling is voor de vluchtelingenhulpvakanties.

Op Lesbos zitten duizenden asielzoekers en de reizen bieden Nederlanders de kans om daar te helpen. Transavia bevestigt dat er weinig animo is. De luchtvaartmaatschappij zegt dat er op de eerste vlucht zo'n zestig passagiers waren.

Er gaan sowieso nog drie vluchten naar Lesbos, maar hoeveel mensen er dan aan boord zijn, kon de luchtvaartmaatschappij vandaag niet zeggen. Komende week wordt het initiatief geëvalueerd door de betrokken partijen. Afgelopen maandag vertrok het eerste toestel met vrijwilligers.

'Grotendeels leeg'

In De Telegraaf zegt De Caluwe van Sunweb al dat de luchtbrug in maart vroegtijdig wordt beëindigd omdat de vliegtuigen "grotendeels leeg" zijn.

De vluchten zijn een initiatief van de stichting Movement on the Ground van Johnny de Mol. De presentator is nu op het Griekse eiland en reageert ook in de krant: "De werkvakanties zijn helaas vaak negatief in de publiciteit gekomen, terwijl de vrijwilligers en financiële steun van de reiswereld hier keihard nodig zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl