Johan Driessen, Matthijs Westrate, Laurence Stassen, Van Klaveren en Bontes
NOS Nieuws

VNL bij eerste congres: we zijn alternatief voor te linkse PVV

De partij Voor Nederland (VNL) van ex-PVV'ers Bontes en Van Klaveren heeft in Den Haag zijn eerste partijcongres gehouden. De politici richten zich op kiezers die zich niet meer thuis voelen bij de andere rechtse partijen. "Nederland snakt naar een alternatief op rechts, een alternatief voor de VVD en de PVV", zei partijvoorzitter Stassen.

VNL wil onder meer de inkomstenbelasting voor iedereen verlagen, extra banen creëren, de migratie indammen en investeren in de veiligheid. Tweede Kamerlid Bontes noemde VNL op het congres de enige echte rechtse partij van Nederland. "De VVD ligt in bed met de PvdA en de PVV zal, kan en wil niet regeren. Een stem op de PVV is een weggegooide stem", zei hij.

Overigens is het maar de vraag of VNL in de Kamer komt. Bij de laatste peilingwijzer begin deze maand bleek dat VNL virtueel op 0 zetels staat.

Subsidie

VNL werd opgericht door opgestapte PVV'ers Van Klaveren, Bontes en Driessen. Na een korte interruptie met Moszkowicz als beoogd lijsttrekker, neemt voorlopig Joram van Klaveren die rol waar.

De partij zegt de laatste tijd sterk te zijn gegroeid en heeft nu 1200 leden. Ook zijn er een jongerenafdeling en politiek-wetenschappelijk bureau opgericht. Daarmee voldoet VNL aan de regels om in aanmerking te komen voor een partijsubsidie. Het subsidiebedrag loopt op tot ruim 400.000 euro, omdat de partij ook de subsidie van de PVV ontvangt.

Van Klaveren: PVV was te links geworden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl